AI-laget portrett selger på Christies auksjon for $ 432 500

edmond-de-belamy.jpg

Et maleri generert av kunstig intelligens solgt på auksjon torsdag for nesten en halv million dollar.

Maleriet «Edmond de Belamy, fra La Famille de Belamy» solgte på Christie's New York for $ 432 500, inkludert avgifter, ifølge The New York Times. Christies estimerte auksjonspris var $ 7 000 til $ 10 000 . Kjøperen byder på telefon og forblir anonym.

Portretten ble skapt av Obvious, en fransk kunstkollektiv, og markedsført av Christie som det første AI-laget maleriet solgt på en auksjon, sa Times. Arbeidet ble solgt til samme pris som Pablo Picassos linocut «Buste de femme d'apres Cranach le Jeune.» Andy Warhols serienummer «Myter» ble også solgt på auksjonen, for $ 780 500 .

Ikke alle er glade for salget. Noen kritiserte metodene Obvious brukt , og sa at Generative Adversarial Network Algorithm (GAN) det ansatt har blitt brukt av kunstnere i årevis, ifølge CNN. Mario Klingemann, en kunstner kjent for bruk av maskinlæring, fortalte Times at «Edmond de Belamy» var som «en sammenknytning av barnas maleri.»

I en uttalelse tippet Obvious sin lue til andre som har brukt AI i kunst.

«Vi vil gjerne takke AI-fellesskapet, spesielt til de som har pionerer bruken av denne nye teknologien, inkludert Ian Goodfellow, skaperen av GAN-algoritmen, som inspirerte navnet Famille de Belamy-serien, og kunstneren Robbie Barrat , hvem har hatt stor innflytelse for oss, «sa åpenbart. «Det er et spennende øyeblikk, og vårt håp er at fokuset på dette salget vil bringe frem det fantastiske arbeidet som våre forgjengere og kolleger har produsert.»

Barrat brukte GAN til å lage bisarre nådeportretter . AI-programmet maler først og fremst folk som «kjøttblokker med tendrils og lemmer som vokser ut,» sa Barrat.

Previous Article
Next Article

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *