En titt på 3200 Phaethon: En stor, bisarre, blå asteroid vi planlegger å besøke

Phaethon-asteroide-dust2-small

Det kan være den merkeligste asteroiden i vårt himmelske nabolag.

Navngitt 3200 Phaethon , den 5 kilometer lange strengen (3,1 mil) er en av de få asteroider som er ansvarlig for meteorregn, det gjør uvanlig nære passerer av solen når den kretser og det er også en uvanlig farge.

«Det er en merkelig blå asteroide som skapte Geminiene og blir så varm at metaller på overflaten vender seg til goo,» fortalte Teddy Kareta, en kandidatstudent ved University of Arizona, journalister på tirsdag. Han snakket på det 50. årlige møtet i American Astronomical Society Division for planetariske vitenskap i Knoxville, Tennessee.

Kareta ledet et internasjonalt forskergruppe som undersøkte den odde asteroiden, som noen ganger oppfører seg som en komet ved å slippe en støvete hale når den passerer nær solen, og tjener kallenavnet «rockekometen». Han sier at de syntes det var enda mer gåtefull enn forventet.

«Selv om Phaethons svært eksentriske bane skal skrike» død komet «, er det vanskelig å si om Phaethon er mer som en asteroide eller mer som en død komet.»

Han sa at de oppdaget at Phaethon er mørkere med en mer jevn overflate enn tidligere antatt. Funnene lagets håp vil være nyttige for det japanske romfartsselskapets planlagte Destiny Plus-oppdrag til objektet i det neste tiåret.

Phaethon ble oppdaget å være kilden til Geminid meteorregn i 1983. Før da ble det antatt at bare kometer kunne være kilden til meteorregn. Og det er en av svært få blå asteroider. De fleste romstenger og kometer har en tendens til å være mer grå eller rød. Den eksentriske bane rundt solen betyr også at temperaturen overskrider 1500 grader Fahrenheit (800 Celsius).

Som forberedelse til lanseringen av Destiny Plus, som for tiden er satt for 2022 med ankomsten til asteroiden rundt 2025, håper Kareta å kunne studere noen få kjente fragmenter av Phaethon for å låse opp mysteriene i sin underhet.

Next Article

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *