MIT bruker radiobølger for å overvåke pasientens helse gjennom vegger

Dina Katabi

En høyteknologisk boks kan nå lese helsebetingelsene trådløst.

En professor ved Massachusetts Institute of Technology har utviklet en enhet som kan overvåke helsen din ved hjelp av radiosignaler og maskinlæring, selv gjennom vegger.

MITs Dina Katabi bygget gadgeten for å spore pust, hjertefrekvens, søvn, gang og mer mens du bor livet ditt hjemme, ifølge MIT Technology Review . Katabi snakket denne uken på publikasjonens EmTech-konferanse i Cambridge, Massachusetts.

Gadgeten ser ut som en boks og fungerer som en Wi-Fi-ruteren; De trådløse trådløse signalene reflekterer nærliggende folks kropper og bærer informasjon tilbake til boksen, sier MIT-teknologien. Boksen analyserer informasjonen og gir helsedata. Enheten registrerer bevegelsene dine, selv om du bare puster, ved å registrere endringer i det elektromagnetiske feltet rundt deg.

Enheten har blitt installert i over 200 boliger, sier granskingen, for å overvåke raske individer, samt personer med Parkinsons, Alzheimers, depresjon og lungeforhold. Katabi har medgrunnlagt en oppstart, Emerald Innovations, for å gjøre enheten kommersiell tilgjengelig. Hun har også gitt enheten til biotek- og farmasøytiske firmaer for forskningsformål.

En fordel enheten tilbyr er at den kan overvåke en persons søvnstadier hjemme, noe som er annerledes enn å ha undersøkelsespersoner søvn i et laboratorium, fortalte Katabi MIT-anmeldelsen.

Bruke maskinlæring – en gren av kunstig intelligens der datamaskinen automatisk identifiserer mønstre basert på en database – gadgeten kan skille deg fra andre mennesker ved å ha en rekke bevegelser under installasjonsprosessen. Data samlet av enheten er kryptert og begrenset til bestemte utpekte mottakere, ifølge MIT-rapporten.

Katabi reagerte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar.

Previous Article
Next Article

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *