NASAs Mars Rover har problemer med å sende data tilbake

 

Det er ingen hvile for NASAs Mars Rover-spesialister. Nysgjerrighetsroveren sliter med et problem som hindrer det fra å beaming vitenskap og ingeniørdata lagret i minnet tilbake til jorden.

 

Problemet oppskåret først i helgen, og spurte ingeniører på NASAs Jet Propulsion Laboratory å undersøke årsaken og potensielle rettelser. NASA sier det kan ta en stund før det kan finne ut hva som skjer.

 

«Fordi mengden data som kommer ned er begrenset, kan det ta litt tid for ingeniørtestet til å diagnostisere problemet,» fortalte nysgjerrighetsprosjektforsker Ashwin Vasavada i en onsdagsmisjonoppdatering . Roveren er ellers «sunn og lydhør,» sa ha

 

Roveren kan vanligvis sende både lagrede og sanntidsdata når den snakker med jorden. Realtidsdataene, inkludert roverstatusinformasjon, fungerer fint. Lagrede data blir imidlertid ikke overført. JPL ingeniører utvider statusinformasjonen som roveren sender tilbake i sanntid for å hjelpe med diagnosen.

 

NASA kan ende opp med å bytte til roverens backup-datamaskin for å frata ut hva som skjer med den primære datamaskinen. I mellomtiden er nysgjerrighetens vitenskapsoperasjoner på vent.

 

NASA har hatt hendene fulle med Mars rovers i det siste. Opportunity rover har vært stille siden juni da det gikk i dvalemodus under en massiv global støvstorm.

 

Nysgjerrighet har forsøkt å bore seg rundt sin beliggenhet ved Vera Rubin Ridge, men møtte en rekke bergarter som er for vanskelig å knekke. Roverteamet planla å oppsøke et nytt rockmål når dataproblemet skjedde opp.

 

NASA har en god oversikt over å komme opp med løsninger på problemer med nysgjerrighet. Byrået har lykkes med å overvinne alt fra en minnefeil i 2013 til en balky drill tidligere i år . Det betyr at roveren er i gode hender under denne siste misjonskomplikasjonen.

Previous Article
Next Article

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *