NASAs neste oppdrag vil se på "fingeravtrykk" av det tidlige universet

spherehx

NASA har valgt det neste oppdraget i space agency's Explorers Program, og det skal gi oss et glimt av den gamle fortiden.

S pectro- P hotometer for H istorie av universet, vil E poch av R eionization og Ices Ex plorer (Spherex) misjon kartlegge hundrevis av millioner av galakser som bruker både optisk og nær-infrarødt lys. Dens «øyne» kommer til å ligne så langt tilbake som 10 milliarder år, men tillater også forskere å svare på spørsmål om stjernene nærmere hjemmet, over Milky Way.

Der vil det plassere et kosmisk forstørrelsesglass over våre spedbarnsstjerner i vår hjemmegalakse, og søker etter ingrediensene som er essensielle for livet: vann og organiske molekyler.

«Dette fantastiske oppdraget vil være en skattekiste av unike data for astronomer,» sa Thomas Zurbuchen , assisterende administrator for NASAs direktør for vitenskapsoppdrag.

Og SPHEREx vil kunne lage et sterkt kart over himmelen i 96 forskjellige fargebånd – en enestående løsning – som gir fremtidige NASA-oppdrag, for eksempel James Webb Telescope, med nye mål for videre studier. Hvert halvår vil det undersøke hele himmelen «ved hjelp av teknologier tilpasset jordens satellitter og Mars-romfartøy.»

Det forventes å starte i 2023 og vil bli helvetet av James Bock of Caltech, som samarbeider med NASAs Jet Propulsion Laboratory, Ball Aerospace og Korea Astronomy & Space Science Institute.

Oppdraget sto for Explorers Program finansiering mot Arcus satellitten, et røntgen observatorium med høy oppløsning som ville ha studert galakser og galakse klynger, foreslått av Smithsonian Astrophysical Observatory. I løpet av sin 60-årige historie har programmet lansert mer enn 90 oppdrag.

Den nye misjonsmelding kommer på samme dag som NASA farvel til Mars Rover Opportunity , som ble falt av en stor støvstorm i juni 2018. Hjerter var tunge og eulogier ble skrevet , men SPHERExs valg – og potensial for funn – vil forhåpentligvis løfte stargazers sprit over hele verden.

Previous Article
Next Article

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *