Vintage Tiger aksjer fører, Aussies fizzle på Tour Championship

bilde

Tiger Woods i brann på Tour Championship. Kilde: AFP

TIGER Woods trakk av en serie flotte rømminger for å tjene sin første 36-hulls ledelse på tre år til tross for dårlig ballskyting på dag to på turneringen.

En dag etter at en rød-hot Woods hadde skrevet en fem-under-par 65 i Atlantas East Lake Golf Club, fant han seg stadig flykte fra trærne, men klarte en 68 å opprettholde en andel av halvveis føringen på syv under.

Justin Rose (67) er bundet til Woods, mens den fire-årige vinneren Rory McIlroy (68) er en tredjedel på fem under.

Woods rammet bare 7 av 14 fairways på fredag og bare 11 av 18 greener, hans tee-to-green woes ble preget av en dobbel bogey seks på par-4 16 hull og en tre-putt bogey på niende.

Men to-timers Tour Championship-vinneren Woods tok mulighetene sine da de kom og konverterte fem birdies, mens de sparte fem ganger fra de syv greenene han savnet.

Den 14-tiden store vinner sa å miste en poengsum for å ta tak i sin første halvveis ledelse siden 2015 Wyndham Championship var inspirerende.

«Runder som i dag er harde, mentalt, fordi du må male ut det,» sa Woods.

«Du er ikke så skarp; Det er lett å skyte lavt score når du er skarp. «Det er litt vanskeligere å legge inn et lavt antall når jeg er ute og jeg klarte å gjøre det, og jeg holdt meg selv i turneringen.»

Selv om Woods har antydet håp om å capping hans skade comeback sesong med en storybook 80th US Tour seier, insisterte han det var en lang vei å gå.

«Vel, jeg må først komme dit, og det er mitt ansvar å komme dit,» sa Woods.

«Jeg har 36 hull til å gå, men forhåpentligvis vil jeg svare på det spørsmålet kommer søndag kveld.» Samtidig var Jason Day blant de tre mannlige australske tilt som tumblet ned på topplaten på FedEx Cup-finalen.

Dag droppet tre skudd i løpet av en 73 som forlot ham på en over kortet, mens Marc Leishman er et skudd videre etter en under 69.

Cameron Smith matchet dagens 73 til å falle til tre over.

Men som den ledende australske på 10. plass på FedEx-poenget, lovet Smith å vende det rundt og tjene en betydelig FedEx-bonuslønning.

«Jeg kunne ikke slå fairwayen eller lage en enkelt putt, det virket,» sa Smith.

«Jeg føler meg veldig komfortabel med mine jern og kiler, og jeg vet at jeg kan skyte to gode runder.»

Tour Championship er finalen til $ US67 millioner FedEx Cup-playoffs, hvor den ledende poengsummen lommer en $ US10 millioner bonus.

Previous Article

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *